Linksys Pap2T beállítási útmutató

A Linksys Pap2T egy telefonátjáró eszköz, melynek segítségével számítógép használata nélkül lehet igénybevenni a Fonio hálózat szolgáltatásait. Ehhez nincs más teendő, minthogy valamely számítástechnikai boltban meg kell vásárolni az említett készüléket, majd a csomagban található kábellel csatlakoztatni a Line1 portot a már meglévő ADSL router egyik szabad portjára, vagy egy switch (elosztó) valamelyik szabad portjára.

A telefonátjáró eszköz két telefonkészülék kezelésére alkalmas (Line1, Line2), tehát aki két előfizetéssel rendelkezik, külön-külön be tudja állítani a vonalakat.

Ahol telefonközpont üzemel, ott a szabad vonalra kell csatlakoztatni a Linksys Line1 portját.

A Linksys Pap2T eszköz konfigurálását web felületen keresztül, az alábbiak szerint kell végrehajtani:

1. Általában a routerhez csatlakoztatás után, annak webes lekérdezésével a DHCP Client Log-ban lehet lekérni a Linksys Pap2T IP címét. Pl.: 192.168.2.100

2. Amennyiben az ADSL router IP adatai, illetve jelszava nem elérhető, úgy az eszközök összekapcsolása után az interaktív menürendszerben is le lehet kérdezni a készülék IP címét.

A Linksys Pap2T -hez csatlakoztatott telefon készüléken négyszer (4) meg kell nyomni a *gombot, ekkor kapcsol be az interaktív menürendszer! Az alábbi angol nyelvű üzenet hangzik el:

"Configuration menu. Please enter option followed by the pound key..."

Automatikus hálózati cím konfigurálás esetén az éppen aktuális hálózati cím lekérdezéséhez a 110#-et kell beütni a telefonon. Ezután a géphang elmondja a készülék IP címét angolul, amit írjon le: (Például: „one-nine-two-dot-one-six-eight-dot-two-dot-one-zero-zero)

A következő lépésben a gépi hang által lediktált számsort, közötte a pontokkal kell beírni a webböngészőbe: például http://192.168.2.100 …és máris megjelenik a Linksys Pap2T adminisztrációs felülete. A legfontosabb kötelezően kitöltendő adatmezők a következők:

  1. Line Enable: YES, vagyis engedélyezni az egyes vonalon (LINE 1) a telefonálást.
  2. SIP Port: 5060
  3. Proxy: sip.fonio.hu
  4. Display Name, User ID és Auth ID: ide a Fonio végpont számát kell beírni!
  5. Password: Ide a regisztrálás során megadott jelszót kell beírni.

A beállításokat követően menteni kell a bevitt adatokat, majd ki lehet próbálni a telefonálást. Tárcsázás során a nemzetközi formátumot kell használni, tehátt 00, majd ország kód, körzet, hívószám. Pl.: 003619990510

Fonio hálózaton belüli híváskezdeményezés esetén elegendő a hívott fél Fonio ügyfélazonosítóját tárcsázni.

További kérdéseivel keresse ügyfélszolgálatunkat, elérhetőségeink valamelyikén.

Cisco SPA112 beállítási útmutató
Grandstream HT702 beállítási útmutató